Questions? Call us at 1-800-752-6744

Plan de rénovation RENO-006

⇠ Back to the result page

Reversed plan

Before

The owners of this house had an important project in mind: they wanted to add a four-season solarium in the back of their home. However, they insisted on certain conditions concerning the work to be executed and their demands were met. The solarium was to be added directly to the house and built over a concrete slab already in place. The colors and materials chosen also had to match the ones used on the rest of the house.

After

A cathedral ceiling with visible beams was installed over the new structure and imposts were installed over the windows to allow as much natural light as possible to fill the solarium. The owners also wanted lateral hung windows that would match the ones already installed on the house. The solarium's roof, an important element of the structure, has a gable similar to the ones already on the house's roof, which allowed the installation a large window. Magnificent glass French doors with an impost were installed at an angle in order to respect the original terrace's shape. The clover-shaped impost over the solarium's main window gives it a distinctive look and provides maximum light. Moldings for door and windows were chosen to blend in perfectly with the rest of the building. All the work was done without demolishing, damaging or moving any of the original facing, doors and windows. The solarium was seamlessly added to the house's existing structure as per the owners' wishes.